Oldal kiválasztása

ESG perspektívák a gyakorlatban

Időpont: 2023. november 15. 10:00-12:00.

HelyszínZsigmond 2-es konferenciaterem

 A Milton Friedman Egyetem stratégiai céljaihoz, valamint a jelenlegi gazdasági, társadalmi, környezeti szempontokhoz, illetve a vállalati és felsőoktatási trendekhez illeszkedő kerekasztal beszélgetést szervez „ESG perspektívák a gyakorlatban” címmel.

Az ESG egy működési filozófia, egy keretrendszer, amely segítségével mérhetővé és értékelhetővé válik egy szervezet fenntarthatósági tevékenységeamin a vállalatok sikere múlhat.

Az ESG-t meghatározó  környezeti, társadalmi és irányítási tényezőket a gazdasági szereplőknek célszerű figyelembe venni a fenntartható és etikus döntések meghozatalának érdekében. 

A vállalatok és intézmények, mint jogi entitások fenntarthatósági feltételeknek való megfelelési, valamint a hitelességi kérdéseinek jelenlegi helyzetét, gyakorlati megvalósulását, esetleges jó gyakorlatainak a feltárását, valamit a kapcsolódó égető kérdésekre adandó releváns válaszokat igyekszik feltárni a tervezett eszmecsere.

A rendezvény fő célkitűzése, hogy a meghívott vendégek részvételével bemutatásra, illetve megvitatásra kerülhessenek a vállalatok/szervezetek által a fenntartható működést, valamint hosszútávú értékteremtést célzó és egyben a piaci kihívásokra adandó válaszok illetve gyakorlatok.

 

A kerekasztal felkért résztvevői:

 

  • Pókos Gergely, igazgató, OTP Bank Zöld Program Igazgatóság
  • Forrai Eszter Katalin, minőségirányítási és szabályozási igazgató, 4iG Nyrt.
  • Birher Nándor Máté, dékán, Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar
  • Veisz Ákos, ügyvezető, BDO Magyarország ESG Tanácsadó Kft.
  • Jangel Mátyás főosztályvezető, BKV Stratégiai és Beszerzési Igazgatóság, Stratégiai Főosztály

 

A kerekasztal beszélgetés moderátora: Prof. Dr. Tóth Tamás, tanszékvezető, egyetemi tanár, Milton Friedman Egyetem