Oldal kiválasztása

Információk kiutazáshoz

Mobilitási lehetőségek
Partnerintézmények
Aktuális pályázatok
Letölthető dokumentumok
Erasmus oktatói beszámolók
GYIK

Általános tájékoztató

Az egykori Erasmus hallgatók szerint az Erasmus részképzés során szerzett külföldi tapasztalat a későbbi munkakeresésüket is megkönnyítette.

A nemzetközi együttműködő partnereink száma évről évre növekszik, így hallgatóink az ERASMUS cserediákprogram segítségével az EU majd’ minden országában eltölthetnek egy-két tanulmányi, nyelvi szemesztert, vagy fél-, egyéves szakmai gyakorlatot, akár nappali, akár levelező tagozaton tanulnak.

Ez az időszak beleszámít a képzési időbe, vagyis a diploma megszerzése szaktól függően marad a három, illetve három és fél év.

A külföldön töltött hónapok alatt sem engedjük el hallgatóink kezét, folyamatos online és telefonos kapcsolattartással törekszünk a biztonságos és hatékony időtöltést szavatolni.
Az elmúlt években a legtöbben Spanyolországot és Franciaországot választották részképzésük helyszínéül, de partnereink között találhatók lengyel, német, dán, portugál, finn, török, ciprusi, észt, szlovák és szlovén felsőoktatási intézmények is

A program előzményeiről

Az egész életen át tartó tanulás jegyében, 1987-ben hozta létre az Európai Bizottság az Erasmus programot, amely azóta az Európai Unió legnépszerűbb oktatási programjává fejlődött. E program a felsőoktatásban részt vevők számára kínál pályázati lehetőségeket. A program a neves humanistáról, Rotterdami Erasmusról (1465-1536) kapta a nevét, és mostanáig több mint 1,7 millió egyetemi hallgató mobilitását segítette elő Európában.

Az egykori Erasmus hallgatók szerint az Erasmus részképzés során szerzett külföldi tapasztalat a későbbi munkakeresésüket is megkönnyítette.