Oldal kiválasztása

Pontszámítás diplomásoknak

A diplomával jelentkezőket – ha felsőoktatási szakképzésre vagy alapképzésre jelentkeznek – diplomájuk figyelembevételével és az emelt szintű érettségi követelménytől való eltekintéssel is rangsoroljuk.

A Milton Friedman Egyetem a felsőoktatási felvételi eljárásról szóló 423/2012. (XII. 29.) Korm. rendelet 15. § (6) bekezdésében foglaltak alapján a felsőfokú végzettséggel rendelkező jelentkezőket – amennyiben alapképzésre, osztatlan képzésre vagy felsőoktatási szakképzésre jelentkeznek – a korábbi felsőoktatási tanulmányaik figyelembevételével és az emelt szintű érettségi követelménytől való eltekintéssel is rangsorolja.
Az előírások szerint ilyenkor a jelentkezőnek minimum 280, maximum 400 pontot adhatunk.
A pontszámot a korábban megszerzett diploma minősítése alapján állapítjuk meg az alábbiak szerint:

  • elégséges minősítés 280 pont
  • közepes minősítés 320 pont
  • jó minősítés 360 pont
  • jeles, kiváló minősítés 400 pont

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a jogszabályban meghatározott minimumot (alap és osztatlan képzés esetén 280 pont, felsőoktatási szakképzés esetén 240 pont) többletpontok nélkül kell elérni!

Ha a fentiek szerint szeretné a pontjait számíttatni, akkor a felsőfokú oklevél másolatát kötelező a jelentkezési kérelemhez csatolni!

Az oklevél minősítését az alábbi dokumentumokkal kell igazolni:

  • alap- és mesterképzésben, illetve korábbi főiskolai vagy egyetemi képzésben szerzett oklevél, amennyiben tartalmazza az oklevél minősítését,
  • (elektronikus) leckekönyv vagy oklevélmelléklet, amennyiben tartalmazza az oklevél minősítését.

Fontos tudni azonban, hogy felsőoktatási szakképzésen szerzett oklevélből ezen a módon pont nem számítható, mivel az nem minősül felsőfokú végzettséget eredményező oklevélnek!