Oldal kiválasztása

Álláskeresési technikák

E-00725/2014/D002

A PROGRAM CÉLJA

A résztvevők képesek legyenek végzettségüknek, szakképzettségüknek illetve szakmai ismereteiknek megfelelő állás felkutatására. A program másik célja, hogy a megtalált állás, munkalehetőség követelményeinek megfelelő előkészületekre, a szükséges dokumentációk elkészítésére és az állás megszerzésével kapcsolatos eljárások, technikák alkalmazására. A résztvevők képesek lesznek felkutatni a különféle álláslehetőségeket, hatékonyan részt venni interjúkon, elbeszélgetéseken, önéletrajzot, motivációs levelet készíteni, személyes kompetenciaelemzést készíteni, kialakítani, használni és karbantartani a szakmai portfóliót.

A PROGRAM CÉLCSOPORTJA

Olyan felnőttek, akik jelenleg állást keresnek és ehhez megfelelő technikákra van szükségük, vagy bármely olyan felnőtt, akinek ezen technikák megismerésére van szüksége.

A PROGRAM ÓRASZÁMA:

20 óra

A PROGRAM FŐBB ELEMEI

  • Álláskeresés (karriercélok megfogalmazása, felépítése, álláskeresési technikák).
  • Állásinterjúk elméleti háttere (az állásinterjú során kerülendő kérdések, Az állásinterjú struktúrája, kérdezési technikák meghatározása, a kérdezés folyamata).
  • Portfólió készítése (kompetenciaprofil készítése, az önéletrajz, motivációs levél jelentősége, portfólió készítése és használata).
  • Interjúk a gyakorlatban (állásvadászat a gyakorlatban, állásinterjú a gyakorlatban, szituációs próba).