Oldal kiválasztása

Fenntartó

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközségről (EMIH)

A Milton Friedman Egyetem fenntartója, a Magyarországon bejegyzett három zsidó egyház egyike az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség. Az EMIH egyszerre képviseli a hagyományokhoz való ragaszkodást és a világra való nyitottságot. A nemzetközi Chábád-mozgalom magyarországi képviselőjeként legfőbb küldetésének annak elérését tartja, hogy a zsidó közösség tagjai pozitívan és szabadon élhessék meg identitásukat. Ennek részeként azt is fontosnak tartja, hogy a zsidó közösség, ne csak saját belső közösségét elérő zsinagógákat és intézményeket működtettessen, hanem a többségi társadalom organikus tagjaként, kivegye részét a társadalmi felelősségvállalásból is. Így az EMIH az általános szociális, oktatási és karitatív feladatokban is részt vállal.

Az EMIH kiemelt célja ezen belül azoknak az univerzális értékeknek az erősítése, amelyek vallási hovatartozástól függetlenül minden ember javát szolgálják. A Milton Friedman Egyetem révén az EMIH hozzá szeretne járulni ahhoz, hogy a szabadság, az öngondoskodás és a társadalmi felelősségvállalás  értékeinek közvetítésével versenyképes tudást biztosítson azoknak a hallgatóknak, akik a jövő nemzedék tagjaiként sokat tehetnek Magyarország és közös világunk prosperálásáért, biztonságáért és fejlődéséért.

Az EMIH bejegyzett egyházként jogosult a személyi jövedelemadókból felajánlott egyházi 1%-ra, mely a 1287-es technikai számon ajánlható fel.