Küldetésünk

A Milton Friedman Egyetem (Milton) és fenntartója, az EMIH célja, hogy a megújuló intézmény meghatározó szerepet töltsön be a magyar felsőoktatásban. Ennek érdekében olyan területeken indít új képzéseket, ahol jelentős hiány van megfelelő tudással rendelkező szakemberekből. Már elérhető a Miltonon a sportlétesítmény-menedzsment szakképzés és a közösségszervező alapszak, illetve a hamarosan induló online pénzügy-számvitel-, digitális szerkesztő képzések.
A fenntartó és az intézmény vezetése az Egyetem átalakításával, egymástól jól elkülönült, ugyanakkor hatékonyan együttműködni tudó szervezeti egységeket hoz létre. Létrejön a Gazdaságtudományi és Informatikai Kar, a Társadalomtudományi Kar, a Pedagógusképző Kar és a Hittudományi Kar.
A Milton, az üzleti igényekhez igazodva, számos új szak indítását tervezi, például kereskedelmi, marketing és turisztikai területen. A tervek között szerepelnek szociális-, valamint művészetközvetítő kurzusok. A Pedagógusképző Karon első lépésként a közgazdasági képzésekhez kapcsolódó közgazdásztanár képzés, majd a kiépülő infrastruktúrára alapozva óvodapedagógus és tanító képzést indul.