Oldal kiválasztása

Milton Friedman Egyetem – MultiversX Network Hackathon

2024. május 7–8.

A Milton Friedman Egyetem és a MultiversX első közös hackathon versenyét hirdeti meg, melynek témája “Gazdasági Innovációk és Pénzügyi Megoldások a Blokkláncon”. Célunk az elmélet és a gyakorlati alkalmazások közötti szakadék áthidalása azáltal, hogy kihasználjuk a blokklánc technológia innovatív módszereit. A verseny nem csupán technológiai fejlődésre összpontosít, hanem hangsúlyozza az együttműködés fontosságát is, hogy közösen megalkossunk olyan társadalmi, gazdasági és pénzügyi innovációkat, melyek által valódi hatást gyakorolhatunk a jövő gazdaságára.

Hackathon verseny menete:

Május 7 – a verseny napja
Május 8 – a verseny elbírálása és prezentációja

Csatlakozz hozzánk ebben az izgalmas és inspiráló kihívásban! Egy sikeres együttműködés során nemcsak új ötleteket és megoldásokat hozhatunk létre, de emlékezetes élményeket is szerezhetünk.

Ez a verseny a szórakozásról és a kreativitásról szól, legyen ez egy innovációs buli, ahol megcsillogtathatod egyedi tudásodat.

Várunk, gyertek, és nyerjétek meg ti a fődíjat!

Regisztráció

A regisztráció határideje: 2024. április 22. éjfél!

További információk az alábbi menüpontokban:
Miről szól a verseny?

Legfőbb célunk, hogy a résztvevőket innovatív gondolkodásra inspiráljuk. Arra buzdítjuk őket, hogy kreatív megoldásokat találjanak a blokklánc technológia felhasználásával a gazdasági, társadalmi és pénzügyi kihívásokra. Minden résztvevőnek lehetőséget kínálunk arra, hogy felfedezze, miképpen lehet hatékonyan és hatásosan alkalmazni ezt az újító technológiát a problémák megoldására.

Ki és hogyan jelentkezhet?

Alap-, mesterszakos és PhD hallgatók, akik aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek.

Jelentkezni 3-5 fős, előre összeállított csapatokkal vagy egyénileg (ebben az esetben a szervezők segítenek csapatot találni) is lehet. Kritérium, hogy minden csapatban legalább 1 informatikus, gazdaságinformatikus vagy mérnök hallgató szerepeljen.

A felkészítő kurzusok és a prezentációk bemutatása angol nyelven történik, ezért csapatonként legalább egy főnek tárgyalóképes angol nyelvtudással kell rendelkeznie.

Milyen a verseny díjazása?

Díjazás: A verseny 5.000 $ (in EGDL) kriptovaluta összdíjazású, melyet az öt legkiemelkedőbb projektet készítő csapat között kerül szétosztásra.

A díjazás a következőképpen alakul:

  1. helyezett csapat 1. 500 $,
  2. helyezett csapat 1. 250 $,
  3. helyezett csapat 1. 000 $,
  4. helyezett csapat 750 $,
  5. helyezett csapat 500 $ pénzjutalom (kriptovaluta) jár.

Ezen kívül a nyertesek további előnyökben is részesülhetnek. A MultiversX által biztosított gyakornoki programok lehetőséget nyújtanak a versenyzőknek a szakmai fejlődésre és a gyakorlati tapasztalatszerzésre. A mentorprogramok segítséget nyújtanak a nyerteseknek a szakmai fejlődésben. Különleges díjak kerülnek kiosztásra az innovatív megoldásokért, melyek további támogatást és elismerést jelentenek a résztvevők számára. A versenyzők emellett egy hivatalos tanúsítványt is kapnak, mely elismeri az aktív részvételt és az eredményeket. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó versenyzők számára lehetőséget biztosítunk széleskörű média megjelenésekre. Továbbá, minden versenyző meghívást kap a hivatalos MultiversX hackathon rendezvényére, ahol újabb lehetőség nyílik a kapcsolatépítésre és a fejlődésre a technológiai és gazdasági innováció terén.

Milyen témában várjuk a jelentkezőket?

A versenyre való felkészülés során bármilyen tudományterületről választhatsz témát vagy témakört. Csak a képzeleted szab határokat! Meríts ihletet és hozd létre saját újításaidat és ötleteidet!

Íme néhány ötlet és kiemelt terület, mely segíthet a téma kiválasztásában:

Decentralizált pénzügyi (DeFi) modellek: A feladat olyan DeFi megoldások létrehozása, amelyek alternatívákat kínálhatnak a hagyományos bank- és pénzügyi rendszerekkel szemben. Ilyen megoldások közé tartoznak az automatizált mikrofinanszírozási platformok, a P2P biztosítások, a tokenizált eszközök, valamint a kölcsönző és hitelező platformok.

Átlátható kormányzás: A verseny másik fő kihívása az átlátható és hatékony kormányzás érdekében a blokkláncon alapuló rendszerek kifejlesztése a társadalmi, a kormányzati és a gazdasági intézményekben. Ebbe a kategóriába tartoznak pl. a szavazási rendszerek, az okos szerződés ellenőrző programok a közpénzek felhasználásának ügyében, valamint a decentralizált közjegyzői nyilvántartások.

Pénzügyi befogadás: A verseny harmadik fő kihívása az, hogy megoldásokat találjunk a pénzügyi hozzáférhetőség növelésére és az egyenlőtlenségek csökkentésére a blokklánc- technológia segítségével. Ilyen megoldások lehetnek pl. a banki szolgáltatások és azonosítások azoknak, akiknek nincs bankszámlájuk, a határokon átnyúló pénzküldemények, valamint a helyi tokenizált valuták.

Mire van szükség a versenyben való részvételhez?

Innovativitás: Bizonyítsd be, hogy az ötleted és a projekted valami újat hoz a piacra, és legyél kreatív a feladat megoldásában. Mutasd be, hogyan oldod meg a problémát egyedi módon a blokklánc-technológia felhasználásával!

Skálázhatóság: Mutasd meg, hogy a projekted megállja a helyét a piacon és sikeres lehet!

Elkötelezettség: Ha elkötelezett vagy és kitartó, kiemelkedhetsz a versenytársak közül.

Kérdésem van

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban kérdése van, kérjük írjon az info.hackathon2024@uni-milton.hu e-mail címre.

Milyen fázisai vannak a versenynek?
Felkészülési időszak

ONLINE WORKSHOPOK

A 3 alkalmas online kurzuson (MultiversX), lehetőség nyílik a résztvevők és a szervezők közötti egyeztetésekre, valamint minden felmerülő kérdésre választ kaphatnak a jelentkezők a munkájukkal kapcsolatosan. Emellett egy online chat felület megnyitásával is igyekszünk folyamatos segítséget nyújtani, itt a résztvevők bármikor feltehetik kérdéseiket a versennyel, és a szervezéssel kapcsolatosan.

  1. alkalom: 2024. április 24. (szerda) 17 óra
  2. alkalom: 2024. április 25. (csütörtök) 17 óra
  3. alkalom: 2024. április 30. (kedd) 17 óra

 

Az online workshopokhoz szükséges linkeket a szervezők küldik el részetekre. Amennyiben valaki ezt esetleg nem kapná meg, vagy technikai probléma merülne fel, kérjük, lépjen kapcsolatba a szervezőkkel a chat felületen!

 

Az online kurzusok témái:

Csapatalkotás: Képességek, érdeklődési területek felmérése, networking, csapatépítés, ötletek bemutatása.

Blokklánc alapok: Bevezetés a blokklánc technológiába, annak gazdasági és pénzügyi alkalmazásaira, valamint a technikai innovációra fókuszálva.

Okos szerződések a blokkláncon: a smart contract-ek megírása, mik is ezek, hogyan lehet telepíteni, tesztelni és interakcióba lépni velük.

dApp-ok a blokkláncon: a dApp-ok (elosztott alkalmazások) telepítése, azok kapcsolódása egy on-chain logikához, hogyan lehet egy web3 mobilalkalmazást elindítani, és milyen gyorsan lehet eljutni a blokkláncon “Hello World” szakaszba.

A jelentkezők feladatai

Kezdd a projektet GitHub tárházad létrehozásával. GitHub lesz az a hely, ahol tárolni fogjuk a kódot, dokumentumokat és a munkádat. Fontos, hogy egy átlátható README fájlt is adj hozzá, ami részletesen bemutatja a projektet, hogyan lehet azt beállítani és futtatni. Ez a tárház egyfajta portfóliót alkot majd, ami bemutatja a munkádat és tanulmányaidat a hackathon során. A zsűri a tárházban található kód és megvalósítás alapján fogja értékelni a pályázatodat.

Készítsd el a funkcionális prototípust! Célod egy olyan prototípus létrehozása legyen, amely bemutatja az ötlet alapvető funkcionalitását. Nem szükséges, hogy tökéletes vagy teljes legyen, de funkcionálisan kell működnie ahhoz, hogy átadhassa a koncepciódat. Egy működő prototípus elengedhetetlen a zsűri számára, hogy megérthesse a projekt célját és potenciális hatását.

Készíts egy prezentációt! A prezentációnak tartalmaznia kell a korábban vázolt főbb pontokat, ideértve a csapat és a projekt bemutatását, a megoldandó probléma áttekintését, az általad javasolt megoldást, valamint a prototípus bemutatását. Ha a prototípus még nem áll olyan közel a végső termékhez, mint szeretnéd, használd a prezentációt arra, hogy minél világosabban leírd a víziódat. Ne felejtsd el megemlíteni a felmerült kihívásokat, tanulságokat, és azt, hogy hogyan tervezed továbbfejleszteni a projektet. A prezentáció nyelve angol, a bemutatásra 5 perc fog rendelkezésedre állni!

A verseny zárása

Részvétel a Hackathon-on!!!  Egész napos közös munka a csapattársakkal és a mentorokkal a helyszínen, a Milton Friedman Egyetemen.

A munkát május 7-én 10:00-kor kezdhetitek meg a mentorok segítségével, akik 20:00-ig mellettetek lesznek! Ha addig még nem fejeztétek be a projektet, és szükség van további munkára, valamint úgy érzitek, hogy az egyetem kampuszán hatékonyabban tudtok dolgozni, maradhattok, de már mentori segítség nélkül!

Szükséges eszközök: Csapatonként legalább 1 laptop, mely a munkát lehetővé teszi az egyetem területén.

Időpont: 2024. május 7. 10:00-20:00 óra között

Helyszín: Milton Friedman Egyetem (1039 Budapest, Kelta u. 2)

A kész pályamunkák benyújtása, a projektek elbírálása

A pályamunkákat hivatalosan 2024. május 8-án, reggel 09:00-ig be kell nyújtani a hackathon2024@uni-milton.hu e-mail címen

Ezután a dolgozatok elbírálása történik, mely idő alatt a versenyzők a

BLOCKCHAIN

MILTON – MULTIVERSX

BUDAPEST

A blokklánc-technológia alkalmazási lehetőségei és jövőbeni kihívásai 

 

című konferencia plenáris eladásán vehetnek részt. Javasoljuk, hogy mindannyian gyertek el az eseményre, hiszen egyrészt a témában érdekes előadásokat hallhattok, másrészt nem tudhatjátok, ki kerül be az öt legjobb közé, és így együtt szurkolhattok a csapattársaitoknak!

A pályamunkák bemutatása a zsűri előtt

A zsűri 12:00-ig ellenőrzi a munkáitokat, majd a kiválogatott csapatok a szekcióülésen saját prezentációjuk segítségével mutatják be a zsűrinek a pályamunkájukat.

A szekcióülés május 8-án 12:40-14:40 között kerül megrendezésre.

Az itt elért eredmények alapján a díjak kiosztására az ülés végén kerül sor!