Oldal kiválasztása

Digitális Innováció

„DIGITÁLIS INNOVÁCIÓ” KONFERENCIA A TUDOMÁNY ÜNNEPE ALKALMÁBÓL

A MILTON FRIEDMAN EGYETEM ALKALMAZOTT INFOKOMMUNIKÁCIÓS MŰHELYÉNEK SZERVEZÉSÉBEN.

Időpont: 2018. november 16. péntek 9-14 h

Helyszín: Milton Friedman Egyetem, 1039 Budapest, Kelta u. 2. D épület 102-es terem

Védnök: Gránit Bank

Az infokommunikációs technológiák mindennapi életbe való beépülésének következményeként radikálisan megváltozott nem csupán a kommunikáció, de a munka, a tanulás és a diplomácia világa is. Számos új kihívással néz szembe az egyetemi szféra, a munkaerőpiac és a közigazgatás.
A felhasználóktól és szenzoroktól gyűjtött óriási adatmennyiség – Big Data – korábban nem látszó mintázatok észrevételét teszi lehetővé, terjed a gépi tanulás és a mesterséges intelligencia. A chatbotok a vállalatok, az intézmények, sőt az államok kommunikációját is támogatják, míg a crowdsourcing a munkavégzés új formáját ígéri.

A digitális diplomácia új szemléletmódot kölcsönöz, melyből számos szektor profitálhat, míg a mesterséges intelligencia egyszerre segíti a stake holdereket és mindennapi felhasználókat a döntéshozásban. Ez az átalakulás számos előnnyel járhat, helyesebb azonban disruptive jelzőt használni, ami utal a technológia átalakító, ha úgy tetszik, „felforgató” jellegére is. Őszi konferenciánkon, melynek előadói az egyetemi, üzleti és kormányzati világból érkező szakértők mellett egyetemünk kutatói is, éppen arra vállalkozunk, hogy a dicruptive technológiákat és jelenségeket széles horizonton vizsgáljuk és megvitassuk.

Program