Oldal kiválasztása

Versenyképesség 2019

Elektromobilitás, pénzügyi innováció és digitális diplomácia konferencia a Milton Friedman Egyetemen

Időpont: 2019. május 10.

Helyszín: Milton Friedman Egyetem, 1039 Budapest, Kelta u. 2.

Fővédnök:

Bártfai – Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter 

Védnökök: 

2019. május 10-én az eddigi hagyományainknak megfelelően a versenyképesség témakörében tartjuk éves konferenciánkat a Milton Friedman Egyetemen.

Ezúttal a versenyképesség kapcsán az elektromobilitás, a pénzügyi innováció és a digitális diplomácia mellett az oktatás és a tudásmenedzsement aktuális kihívásainak, valamint összefüggéseinek megvitatására készülünk a téma elismert kormányzati, gazdasági szakértőivel és a tudomány képviselőivel.
A konferenciát Szatmári Péter rektor nyitja meg, a tudományos ülésszak résztvevőit Bártfai – Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter köszönti.

Meghívott plenáris előadónk Kóbor György a Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója, Fáykiss Péter, a Magyar Nemzeti Bank Makroprudenciális igazgatóságnak vezetője, Hegedűs Éva a Gránit bank elnök-vezérigazgatója és Vörös-Gubicza Zsanett a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatási és képzési igazgatója.

A védnökeink a Magyar Villamos Művek Zrt. és a Gránit Bank lesznek, a konferencia szünetében pedig sor kerül egy stratégiai megállapodás aláírására a Milton Friedman Egyetem és a Magyar Villamos Művek Zrt. között.

A délutáni szekció védnöke az OTP Bank Nyrt.

Program:

ELEKTROMOBILITÁS, PÉNZÜGYI INNOVÁCIÓ ÉS DIGITÁLIS DIPLOMÁCIA

Időpont: 2019. 05. 10.

Helyszín: 1039 Budapest, Kelta u. 2.

Fővédnök:

Bártfai – Mager Andrea

nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter

Védnökök:

MVM Magyar Villamos Művek Zrt.

GRÁNIT Bank Zrt.

OTP Bank Nyrt.


8:30 – 9:00 Regisztráció
9:00 – 9:20 Megnyitó – Szatmári Péter, a Milton Friedman Egyetem megbízott rektora


PLENÁRIS SZEKCIÓ 1.

Elnök: Hárskuti János, gazdaságtudományi tanszékcsoport-vezető, főiskolai docens, Milton Friedman Egyetem 9:20 – 09:40: Bártfai-Mager Andrea, nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter: Állami cégek a versenyképesség és innováció szolgálatában9:40 -10:00 Kóbor György elnök-vezérigazgató, Magyar Villamos Művek Zrt.: Az energetika jövője-innovációs irányok az energetikai szektorban


STRATÉGIAI MEGÁLLAPODÁS ALÁÍRÁSA

Szatmári Péter rektor és Kóbor György elnök-vezérigazgató


PLENÁRIS SZEKCIÓ 2.

Elnök: Honfi Vid, módszertani és informatikai tanszékvezető,  Milton Friedman Egyetem 10:30 – 10:50 Sverla Viktor, Stratégiai igazgató, MOL Nyrt.: Elektromobilitás – A jövő útja?10:50 – 11:10 Fáykiss Péter igazgató, Makroprudenciális igazgatóság, Magyar Nemzeti Bank: Az MNB kezdeményezései a versenyképesebb pénzügyi rendszer támogatása érdekében11:10 – 11:30 Hegedüs Éva elnök-vezérigazgató, Gránit Bank: Az innováció és konzervativizmus új értéket hoz létre11:30 – 11:50 Vörös-Gubicza Zsanett oktatási és képzési igazgató, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara: Innovációt az oktatásba!


12:00 – 13:00 Ebédszünet


INNOVATÍV TECHNOLÓGIÁK ÉS VERSENYKÉPESSÉG A GAZDASÁGBAN, A DIGITÁLIS DIPLOMÁCIÁBAN ÉS AZ OKTATÁSBAN

A szekció védnöke az OTP Bank Nyrt.

Elnök: Szűts Zoltán, alkalmazott infokommunikációs kutatócsoport vezető, Milton Friedman Egyetem 13:10-13:30 Nagy Gergely ügyvezető igazgató-helyettes, OTP Bank Nyrt.: Innováció és digitalizáció az OTP Bankban13:30-13:50 Czeglédi Tamás stratégiai igazgató, Blockchaineum Group: Megérteni a blokkláncot – Az oktatás, mint stratégiai fegyver az innovatív technológiákért folytatott harcban13:50-14:10 Pintér Róbert adjuktus BCE, kutatásvezető eNet: A vezetés és az autózás várható jövője: néhány technológiai, gazdasági és társadalmi összefüggés14:10-14:30 Nyáry Gábor egyetemi oktató, Milton Friedman Egyetem: Innováció és hagyomány: Mesterséges intelligencia a holnap diplomáciájában14:30-14:50 Mihalik Judit egyetemi oktató, Milton Friedman Egyetem: Kreativitás és digitális technológia az oktatásban: Erasmus vendéghallgatók európai kutatási projektje a Milton Friedman Egyetemen


Szünet

15:00-15:30 Csótó Mihály: Az Információs Társadalom 2018-as évfolyamának bemutatása, beszélgetőtárs: Szűts Zoltán, Nyáry Gábor és Mihalik Judit

A konferencia zárása