Oldal kiválasztása

Informatika tanszék

Ha nem csak elméletben akarsz jó lenni, hanem a gyakorlati tudás is fontos számodra, ha az informatikai biztonsági szakma legjobbjaitól akarsz tanulni, akkor ez a jó választás!

Informatika tanszék

Mit kell tudnod az Informatika Tanszékről?

 

A Tanszék a Milton Friedman Egyetem informatikai képzéseiért felel. Így elsődlegesen a Gazdaságinformatikus BSc valamint a Gazdaságinformatikus FOSZK felelőse. Az Egyetem további szakjai informatika tárgyainak gondozója.

Célunk, sőt vállalt kötelezettségünk, hogy nem egy-egy programnyelv, programozás vagy rendszer kezelésére, fejlesztésére készítjük fel a hallgatókat, hanem a szakma-tudomány ellátásához szükséges, konvertálható, megújítható szemléletet, gondolkodásmódot adjuk át.

A tanulmányok végzése mellett fontosnak tartjuk, hogy a hallgatók konferenciákon, workshopokon vegyenek részt, továbbá különféle hazai és nemzetközi kiírású pályázatokon induljanak. A – mentorprogramban leírtak szerint – támogatjuk szaktól függetlenül a hozzánk forduló hallgatókat, mert az Ő sikerük az Egyetem sikere is.

A Tanszék duális képzést is gondoz.

Bátran állíthatjuk, hogy a Tanszék oktatói, ismereteik alapján a hazai informatikai képzés élvonalába tartoznak. A Tanszék oktatói közül nagyon sokan, hosszabb, rövidebb ideig külföldön is dolgoztak, illetve dolgoznak ma is. Szinte minden oktatónk kivétel nélkül az egyetemi oktatási feladatai mellett aktív szereplője az informatikai piacnak, így biztosítva, hogy az elméleti ismeretek átadásán túl segítsék a gyakorlati alapokon nyugvó tudásbázis kialakítását a hallgatóinknál. Célunk, sőt vállalt kötelezettségünk, hogy nem csupán egy-egy programnyelv, vagy rendszer kezelésére, fejlesztésére készítjük fel a hallgatókat, hanem a szakma/tudomány ellátásához szükséges, konvertálható, megújítható szemléletet, gondolkodásmódot adjuk át.

A Tanszék, kihasználva a tanszéki oktatók gyakorlati tapasztalatait és tudását elsődlegesen az informatikai biztonság és üzleti intelligencia témakörökhöz kapcsolódóan vesz részt hazai és nemzetközi kutatásokban. Ezekbe a kutatási feladatokba és a piaci partnerekkel közösen végzett tevékenységekbe a hallgatóinkat is bevonjuk, így biztosítva számukra, hogy már a tanulmányi idejük alatt is releváns piaci tapasztalatokra tegyenek szert.

Dr. Honfi Vid Sebestyén
Tanszékvezető

Désiné Vadas Anna
Tanszéki titkár

“B” épület, földszint, 15-ös szoba
E-mail: mit@uni-milton.hu
Telefon: 0614547600 / 127-es mellék

A Tanszék által gondozott szakok

GAZDASÁGINFORMATIKUS FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS

Gazdaságinformatikus alapképzési szak

ICT BIZTONSÁGI SZAKÉRTŐ