Oldal kiválasztása
Március 18-án, csütörtökön délután, a plenáris szenior előadások megszokott időpontjában került sor a Nyugdíjasok Óbudai Akadémiája 20. félévének megnyitására. A megnyitó ezúttal rendhagyó volt, hiszen ez volt az ország legnagyobb szeniorképzésének az első féléve, amikor a hallgatók nem voltak az épületben a köszöntő szavaknál – a felsőoktatásra országosan érvényes COVID-szabályok miatt.
Ebben a nehéz helyzetben különösen örömteli, hogy végül összesen 50 ember vett részt a ZOOM-rendszeren keresztül lebonyolított évnyitón, s érdeklődéssel követhették előbb Dr. Kiss László polgármester úr videóköszöntőjét, amely az időskori aktivitásra és kreativitásra helyezte a hangsúlyt, majd Dr. Perényi János rektor bevezető szavai következtek.
Rektor úr kiemelte: nagyon fontos minden életkorban a naprakész tudás, hiszen maga a tudomány és a tudomány nézőpontjai is folyamatosan változnak – sokszor generációról generációra.
Végül a képzés vezetője, Dr. Jászberényi József köszöntötte a hallgatóságot, s örömmel jelezte, hogy 26 online tanfolyam már bizonyosan elindul a jövő héttől, s egyben kérte a résztvevőket, hogy jelentkezzenek a jelenléti képzésekre is, amelyek várhatóan április közepéről május végére fognak tolódni.
A huszadik félévét kezdő szenior-képzéseinkre még folyamatosan lehet jelentkezni az egyetemünk honlapján található Generációk Egyeteme link alatt. Itt a teljes program is megtalálható.
TANULNI SOHASEM KÉSŐ!