Oldal kiválasztása

A Milton Friedman Egyetemen nagy érdeklődés mellett zajlott

“A TANÍTÓ- ÉS TANÁRKÉPZÉS XXI.SZÁZADI DIMENZIÓI”

CÍMŰ KONFERENCIA-SOROZAT MÁSODIK RENDEZVÉNYE

A konferencia sorozat alapjául az egyetem újonnan induló tanító alapképzési szakja szolgál, amely új dimenzióba kívánja helyezni a pedagógusképzést.

Az előadók a szakmai kihívásokra, a nemzetközi és hazai oktatási trendekre, pedagógiai és pszichológiai nézőpontból fogalmazták meg a legfontosabb kérdéseket és a legkorszerűbb válaszokat.

Előadások :

Dr. Márky Ádám program szupervizor. MCC. Vezetőképző Akadémia

Elbírni a pillanat súlyát

A pszichológiai rugalmasság szerepe a belső szabadságban

A nehéz helyzetek – különösen a krízisek – nehéz érzésekkel és gondolatokkal járnak együtt. Az, hogy mennyire tudunk jól működni ezekben a helyzetekben, attól függ, hogy mire fókuszálunk; arra, hogy e nehéz érzésekkel, gondolatokkal együtt is azt tudjuk tenni, ami számunkra fontos, értékes vagy pedig arra, hogy ezeket az érzéseket megváltoztassuk, hogy azt tehessük, ami fontos. Utóbbi az az ördögi kör, ahova a túlélő és problémamegoldó agyunk rendszerint behúz minket és ahol előbb-utóbb mind testi, mind lelki értelemben kiégünk, megbetegszünk. Az előadásban azt nézzük meg, hogy mik azok az evolúciós minták a fejünkben, amik miatt megoldani próbáljuk az életünket, nem pedig megélni, ill. átbeszéljük azokat a készségeket, amik fejlesztésének segítségével kiszabadulhatunk.

Constantinovits Milán MCC. szakmai főigazgató-helyettes

Tanári kommunikáció, pedagógusi szerepek a XXI. században

„Milyen pedagógiai kihívásokkal nézünk szembe 2023-ban?

Hogyan alakul át a tanári szerep (felfogás) napjainkban?

Merrefelé tart az oktatásügy világszerte?

Hogyan tehető hatékonnyá napjainkban a tanári kommunikáció?

Helyzetkép, tippek, trükkök, kérdések és válaszok.

 

Dr.Setényi János igazgató MCC Tanuláskutató Intézet

A helyét kereső projekt – és portfólió alapú oktatás

Setényi János oktatáskutató előadásában először a XXI. századi tanulási trendeket és a tanulási környezet átalakulását elemzi. A projektalapú tanulást egy innovatív kitörési kísérletként írja le és hazai példát hoz rá a műszaki felsőoktatásból. Végül a pedagógus-képzés európai áttekintésével szemlélteti, hogy milyen radikális, diszruptív kísérletek zajlanak ezen a képzési területen. 

A Milton tanítóképzés rugalmasságát és egyediségét az is bizonyítja, hogy a már pedagógiai területen dolgozó kollégák jó részét is (pedagógiai asszisztens, óvodapedagógus) is be tudjuk illeszteni a képzésbe.

Általános és középiskolai vezetők, munkaközösség vezetők, a program elkészítésében résztevő kollégák, a partner iskolák kollégái, leendő mentor szakvezetők voltak jelen az előadásokon.

A résztvevők magas száma, 123 fő igazolja azt, hogy ezekre, a jövőt és a jelent összekapcsoló előadásokra nagy érdeklődéssel tekintenek a kollégák.