Oldal kiválasztása

A Milton Friedman Egyetem Nemzetközi Tanulmányok alapképzési szak végzős hallgatóinak lehetőségük nyílt a Külgazdasági és Külügyminisztériumba látogatás tenni.

A hallgatókat dr. Szűcs Ádám Imre a Magyar Diplomáciai Akadémia főosztályvezetője fogadta a Bem téri főépületben.

A fogadást követően Biczó Krisztina a Külgazdasági és Külügyminisztérium Bánffy Miklós Szakkönyvtárának könyvtárvezetője a főépület aulájában egy történelmi áttekintést nyújtott a minisztérium és a diplomácia fejlődéstörténetéről, melyet a hallgatók nagy érdeklődéssel fogadtak.

A bemutatás során Biczó Krisztina vezető asszony megmutatta a főépületet összekötő téli kertet, mely három épületegyüttes összekötőjeként is szolgál. Ezek után a hallgatókat a Bánffy Miklós Szakkönyvtárba vezette, ami során lehetőségük nyílt a szakkönyvtár előtt megtekinteni a főépület alatt húzódó korábbi várfalat.

A szakkönyvtárban a vezető asszony az „élethosszig tartó tanulás” jelmondatával kezdte meg a könyvtár részletes bemutatását, ahol a hallgatók betekintést nyertek az ott megtalálható könyvekbe, szakirodalmakba és a világszinten ismert szakmai folyóiratokba.  A könyvtár bemutatását követően a könyvtár vezetője megmutatta a hallgatóknak a minisztérium sajtótájékoztatására szolgáló termet, ahol a protokoll szabályok mellett a nemzetközi sajtótájékoztató menetrendjébe is bepillantást nyerhettek a hallgatók.

Végezetül a Külgazdasági és Külügyminisztérium Diplomáciai Akadémia tanműhelyébe invitálták a hallgatókat, ahol Kucsebár Dávid, a Magyar Diplomáciai Akadémia osztályvezetője részletes tájékoztatót tartott a Külgazdasági és Külügyminisztérium szervezeti felépítéséről, annak működési rendjéről, a Magyar Diplomáciai Akadémia képzési üteméről, és az azt követő lehetőségekről és a minisztériumban eltölthető szakmai gyakorlat szerteágazó területeiről.