Oldal kiválasztása

A MILTON Egyetem Informatika Tanszéke az idei évben indította útjára Gazdinfós szakest sorozatát, amelynek soron következő – immáron harmadik – alkalmát a „Women in Technology” egyesülettel együtt tartotta, melyet Dr. Honfi Vid Phd. tanszékvezető, főiskolai tanár nyitott meg.

Amióta „világ a világ”, a nők egyre több szakterületet hódítanak meg és az alól az infokommunikációs szektor sem kivétel.
Ennek apropójából az esemény házigazdája, Kudari Nóra (projektvezető, az Informatikai Vállakozások Szövetsége és a Women in Technology Hungary Egyesület alelnöke) a köztudatban mindenképpen férfiasnak számító programozó, fejlesztő szakmájukról, karrierjükről, illetve ehhez kapcsolódóan a női mivoltukból adódó esetleges kihívásokról, nehézségekről kérdezte a rendezvény hölgy meghívottjait (Böjte Berta – data scientist, Starschema ; Szilágyi-Wendler Dóra – cyber security szakértő, Vodafone és Aparácz Szilvia – account manager, Cisco Systems)

A beszélgetésből kiderült többek között az is, hogy a nők a sokféle szerepkörükből adódó képességeiket jól tudják kamatoztatni egy- egy szakmai tárgyaláson, valamint a kollegákkal való munka kapcsolódások során, jól kiegészítve, sőt megkönnyítve ezzel férfi kollégáik munkáját.

Mindezen túl szó esett a gyakornoki programjaikról, melyre a Milton Friedman Egyetem hallgatóit is várják.
A rendezvény rávilágított arra, hogy az informatikai képzés választása, és a későbbi IT szakmában történő elhelyezkedés nőként vonzó lehetőség, a ma tipikus női szerepekkel jól összeegyeztethető karrierlehetőség.