Oldal kiválasztása

Fontos a közösségépítés Egyetemünkön, annak érdekében, hogy a hallgatók megismerjék egymást és önmagukat az előadótermeken kívül is. A tanszékeken különböző módon teremtik meg oktatóink azt a lehetőséget a diákoknak, hogy egymással, tanáraikkal találkozzanak, közös programokon vegyenek részt az intézmény falain kívül is.

A közelmúltban a Mazars Kft, – számvitel oktatásunk szakmai támogatója – és a Pénzügy Számvitel és Gazdasági Matematika tanszék szervezésében tíz kiváló hallgatóink egy lovas, önismereti élménynapon vett részt, Kiskunfélegyházán. Arról, hogy hogy sikerült a látogatás következzen a hallgatók beszámolója.

 „Áprilisban szerencsénk volt részt venni egy, a Mazars által szervezett programon, aminek keretében ellátogattunk Kiskunfélegyházára a Fekete Lovas Tanyára, ahol egy lovas önismereti napon vettünk részt.

Már az indulásnál nagyon jó hangulatban volt a kis csapatunk, annak ellenére, hogy nem feltétlenül ismertük mind egymást, rögtön összhangba kerültünk. Az utazás is hasonlóan jó hangulatban telt. Miután megérkeztünk el is kezdődött a lovas önismereti nap. Először körbe vezettek minket a lovardában, megismerhettük a magyarországi westen stílusú lovaglás hazai képviselőjét, ugyanis lehetőségünk volt bepillantást nyerni azokra a pályákra, ahol minden évben megrendezik az országos Westend lovaglási versenyt és találkozót. A foglalkozáson számos érdekes feladatot és csapatmunkát igénylő kihívást teljesítettünk. Majd jött a program leginkább várt része: amikor együtt „dolgozhattunk” a lovakkal. Megismerhettünk három nagyon kedves hátast, akiknek segítségével közelebb kerülhettünk a lovagláshoz, a lovas világhoz. Mindannyian nagyon élveztük az egész napot, hogy lehetőségünk volt sokkal jobban megismerni egymást és saját magunkat is. Külön szeretnénk kiemelni, hogy a Mazars mennyire figyelmesen készült az egész napra és ügyelt arra, hogy jól érezzük magunkat. Készítettek nekünk hideg csomagokat, amik nemcsak, hogy bőségesek, de nagyon finomak is voltak, illetve készültek nekünk egy ajándékcsomaggal, amelyben számos – hallgatók számára különlegesen hasznos apróságokkal – leptek meg.

Összességében úgy gondoljuk, hogy a lovakkal való kapcsolati rendszer kiépítése remekül alkalmazható a való életben is, nagyon sok önismereti aspektussal is bír. Mindenkinek szívből ajánljuk az ilyen jellegű kurzusokat, ugyanis rendkívül sokat lehet belőlük tanulni. Örültünk, hogy a Mazars lehetőséget biztosított számunkra és több tudással, tapasztalattal gazdagítva tértünk vissza egy csodálatos nap után. Bízunk benne, hogy még sok hasonló élményben lesz részünk”

Limbach Kinga (EE szak), Varga Noémi Kitti (KM szak), Schönléber Sztella (GI szak), Király Szilvia (PSZ szak), Hornyák Lilla (GM szak), Antal-Herhoff Panna (KM szak), Varga Noémi Kitti (KM szak), Skriván Rebeka (GM szak) Benyovszki Dorina (KM szak) 

Köszönjük a Mazars-nak a lovas, önismereti élménynapot és köszönjük az egész tanévben nyújtott szakmai segítségüket, munkatársaik kiváló előadásait az IFRS kurzusainkon, a Számviteli workshopon. Köszönjük a hallgatói gyakorlati helyeket, a szakmai, fejlesztő, önismereti programokat….

Szegediné Dr. Lengyel Piroska, Tanszékvezető
Vilman Melinda, Tanszéki titkár              

Pénzügy, Számvitel és Gazdasági Matematika Tanszék