Oldal kiválasztása

2023. október 13-án kutatási beszámolót tartottunk egy ősszel megvalósult kutatói táborról, annak tapasztalatiról, élményeiről. 2023.09.02-09-e között a Kisteleki kistérség településein kérdeztük a családokat hogyan is élnek most Magyarországon, az ország déli részében.

A kutatótáborban közösségszervező és szociológus hallgatók vettek részt, – Laki Ildikóval és Kocsis Péterrel – akik ezen a délutánon arról számoltak be, milyen is volt először egy olyan területen lenni, ahol valódi szegénységgel, tényleges társadalmi problémákkal találkozhattak. „Felejthetetlen élmény” – hangzott el, azóta is segítünk egy családot és annak tagjait, akik hozzánk nőttek.

Kocsis Péter tanár úr provokatív kérdéseire a beszélgetés során azonnali válaszokat hallhattunk, minden esetben a résztvevők pozitív gondolatainak szóban történő megtestesülésével.

„Sok mindent átgondoltunk, átértékeltünk az ott lét alatt. De újra visszamennénk, újra átélnénk ezt az egy hetet az ősz első felében, annak ellenére, hogy nem volt könnyű a terepen kérdezni.”

Hát ilyen egy kutatási projekt megvalósítása a Miltonon.

Köszönjük a Máltai Szeretetszolgálat  munkatársainak a lehetőséget, hogy mi is ott lehettünk!