Oldal kiválasztása
2024.04.24-én Kiss Katalin, a FSZEK régióvezetője tartott szakmai előadást a ma könyvtáráról, a könyvtárak feladatairól, valamint a kulturális színterek megváltozott szerepéről. A társadalmi integráció ma már számtalan formában valósulhat meg, ennek egyik lehetséges színtere a közösségi tér. Ez lehet a könyvtár, a művelődési intézmény, de még a civilek által létrehozott magánintézmények is. Mindebben közös pont a kultúra kifejezés.
Az előadó interaktív előadása számos érdekességet vonultatott fel,  a fiatal korosztály megváltozott szokásainak figyelembevétele mellett. Így bemutatásra került a mozgókönyvtár, a zöldintézmény vagy az oly nagy népszerűségnek örvendő e-book. De említést tett még a korosztályi igényekről és az erre történő válaszról.
Természetesen a hallgatóság is bekapcsolódott; számos kérdést, felvetést intéztek az előadó felé, aki minden feltett kérdésre megpróbált válaszolni.
A kultúrdélutánt magunk mögött hagyva elmondhatjuk, a könyvtáraknak még mindig komoly szerepet kell tulajdonítani a közösségi élet megteremtésében, a találkozások megvalósításában és persze az olvasás gyakorlásában.
Laki Ildikó