Oldal kiválasztása
Február 24-én csütörtökön, 14 órától került sor egyetemünk Eötvös-termében a Nyugdíjasok Óbudai Akadémiája programsorozat 23. félévének megnyitójára.
A program a III. kerületi Önkormányzat közreműködésével 2011-ben indult, kifejezetten azzal a céllal, hogy az 50 év feletti korosztály mindennapi életéhez nyújtson segítséget: a képzések jóvoltából is egészségesebbek, tájékozottabbak, boldogabbak és egyenrangúbbak lehessenek szenioraink.
Ennek megfelelően a képzés előadásai és kurzusai – amelyek azóta számos további helyszínen is zajlanak – nem ismeretterjesztő jellegűek, hanem a nyugdíjasok kompetenciáit fejlesztik, a nyelvtudástól a fizikai állapotig, a lelki stabilitástól a mindennapi élet biztonságáig.
A most elkezdett félévben az egyetem épületében 66 kurzus/tanfolyam közül választhatnak a diákok, s részt vehetnek csütörtökönként az ingyenes előadássorozaton, amelynek alkalmain az időskori pszichológiai problémáktól a nagyszülő-unoka viszonyig, az időskori életet megkönnyítő számítástechnikai megoldásoktól a geopolitikáig hallhatnak izgalmas, egyórás előadásokat, kvalifikált egyetemi szakemberektől.
Az ünnepélyes megnyitón több mint 100 fő jelenlétében részt vett Béres András alpolgármester és Dr. Perényi János, egyetemünk rektora is, aki beszédében az élethosszig tartó ismeretszerzés fontosságát emelte ki.
A megnyitón Dr. Jászberényi József felnőttképzési igazgató ismertette a tanulási program részleteit, majd Dr. Kis-Benedek József tartott érdekfeszítő és erősen aktuális geopolitikai előadást.
A kurzusokra és az előadásokra folyamatosan lehet jelentkezni egyetemünk honlapján a Generációk Egyeteme linkre kattintva.
Mindenkit várunk szeretettel!
Tanulni sohasem késő!