Oldal kiválasztása

A pszichológiai konzultációs lehetőségeket az egyetem hallgatói és dolgozói ingyenesen vehetik igénybe.

  • Pályaorientáció, Tanulástechnika fejlesztése, Karrier tervezés
  • Stressz kezelés, Teljesítmény szorongás csökkentése
  • Életvezetési elakadások kezelése (párkapcsolati problémák, költözés, önállósodás)
  • Asszertív kommunikáció fejlesztése
  • Önismeret árnyalása, Önbizalom növelése
  • Tanulási célok meghatározása
  • Kiscsoportos foglalkozás igény szerint (2-5 fő)A találkozások száma: 1-10 alkalom, 50 perces időkeretben valósul meg.

Bejelentkezés a személyes konzultációkra bodnar.eszter@uni-milton.hu címen.

A KONZULTÁCIÓKRÓL RÉSZLETESEBBEN

Terveim között szerepel az egyéni konzultációk mellett, kis csoportos foglalkozások, tréningek, tematikus beszélgetések tartása is.

A hallgatókat a fiatal felnőtkorral kapcsolatos nehézségekkel kapcsolatban is várom: ilyen az önállósodás, a kötődés-leválás konfliktusa, beilleszkedési nehézségek, önértékelési zavar, párkapcsolati problémák, pályaválasztással és karrierválasztással kapcsolatos kérdések, motivációhiány, vagy tanulási, vizsgadrukk-, szorongás és stresszkezelési nehézségek. Ha úgy érzed, hogy elakadtál az életed valamelyik fontos területén vagy elvesztettél egy számodra fontos személyt, ezek is olyan fontos kérdések, élethelyzetek, melyekkel kapcsolatban segítséget nyújthatok. Az országváltásból adódó kulturális nehézségek leküzdésében is segítséget kaphattok.

A konzultációink által könnyebben perspektívát tudsz váltani, felismerheted és mobilizálhatod a külső/belső erőforrásaidat, illetve olyan készségeket erősíthetsz meg, melyek könnyebbé tehetik a megküzdést, valamint a döntéshozást a kialakult helyzetben.

Üléseink során azonosíthatunk olyan területeket, kapcsolati elakadásokat, dilemmákat, melyekben fejlődni, változtatni szeretnénk. Olyan új megküzdési stratégiákat sajátíthatunk el-átírva a régi, már haszontalan szokásainkat-melyeknek segítségével jobban tudunk alkalmazkodni új, kihívást jelentő helyzetekhez. Meglévő képességeink fejlesztésével, új készségek elsajátításával lehetőségünk nyílik arra, hogy olyan emberré fejlődhessünk, akinek a bőrében jól tudjuk érezni magunkat.

Mi nem tartozik a pszichológiai konzultáció keretébe?

A diagnosztikus pszichés zavarok kezelése, a mélyebb személyiség átdolgozás a pszichoterápiás munka keretei közé tartozik, mely egy jóval hosszabb, feltáró munka az egyén élettörténetét, személyiségét illetően. Amennyiben a terápiás fókusz megtalálása után pszichoterápiás megsegítést látok indokoltnak, jelezni fogom.

Mi történik, ha a probléma megoldása egyéb szaksegítséget is igényel?

A konzultáció során segítek abban, hogy felkereshess társadalombiztosítás által finanszírozott vagy önköltséges ellátóhelyeket. Amennyiben úgy érzed, hogy olyan helyzetbe kerültél, ahol a segítség nem várhat egy megbeszélt időpontig, keresd fel a lakcím vagy tartózkodási helyhez tartozó pszichiátriai gondozót vagy hívd a 112-es segélyhívószámot, ahol mentőküldéssel is tudnak segíteni.

Lelki segély ingyenesen hívható száma: 116-123