Oldal kiválasztása
2022. május 4-én a Milton Friedman Egyetemen ERASMUS napot tartottunk hallgatóink, oktatóink számára. Intézményünkben évek óta nagy hagyománya van az ERASMUS napoknak, mivel ekkor ismerhetik meg a hallgatók a külföldi tanulási lehetőségek körét, ezen ösztöndíj tanulmányi-szakmai jelentőségét.

A május 4-i rendezvény az eddigiektől eltérően, a személyes tájékoztatáson túl, a jelenleg ERASMUS ösztöndíjjal kint lévő hallgatókat hívta meg online formában. Egy hallgatónk pedig már hazaérkezve az útról számolt be, arról a néhány hónapról, amelyet egy spanyol egyetemen, azaz Spanyolországban töltött el.

A rendezvény ez esetben a hitelesség jegyében zajlott, hiszen nincs jobb, mint azonnali, kézzelfogható módon hallani az élményekről. A hallgatók beszámoltak arról, hogy érzik magukat, miért jó kint lenni vagy miért volt jó kint lenni, tanulni. Ahogy megfogalmazódott – „az életszemlélet kibővítéséért, új ismeretek, emberek, a helyi társadalom megismeréséért, az oktatás új sajátos aspektusainak elsajátításáért és hát a bulizásért, a szerelemért, az érzések kiteljesedéséért.

A kiutazni vágyó hallgatók számos kérdést intéztek a másik oldalon lévő hallgatók felé, akik csak azt tudták mondani minden feltett kérdésre;” mindenkinek ki kell próbálnia, el kell mennie egy ERASMUS útra, mert felejthetetlen élmény.”

Az egyéni élmények bemutatása után Laki Ildikó koordinátor és Herczeg Brigitta bemutatta az ERASMUS ösztöndíj szakmai hátterét, lényegét, illetve a pályázás módját, formáját.

A szervezők oldaláról szinte ugyanaz kérés fogalmazódott meg, mint a kint lévő hallgatók esetében; kérünk Mindenkit, hogy pályázzon, utazzon el egy-egy izgalmas, érdekes országba tanulni, oktatni, de legfőképpen élményt keresni.

Ezúton szeretném megköszönni Homoki Dánielnek, Szűcs Rebekának és Pálfi Máténak élménybeszámolóik megtartását és  az érdeklődő hallgatókkal való beszélgetést.

Laki Ildikó docens