Oldal kiválasztása
Egy péntek esti rendezvény, amely nem szűkölködött a pozitívumok és az újszerűségek megismertetésében. Három előadás, három téma együtt és külön értelmezve, legfőképpen átgondolva és átadva – ez lehetne a 2021. december 10-én tartott rendezvény tartalmi összefoglalása. Sajátosan a világban, avagy a világ sajátos szemmel. A speciális szükségletű gyerekek, fiatalok, de még a felnőttek sem mások, nem különböznek a többi embertől, csupán más megértést, hozzáállást igényelnek.

Gerebenné Várbíró Katalin előadásában a gyógy/ító pedagógia evidenciáiról beszélt, valamint azokról a disszonanciákról, melyek a neveléstudomány, a pedagógia, illetve a gyógypedagógia vonalán megjelennek. Varga Sarolta az afáziás betegek terápiás lehetőségeit ismertette, valamint azt is, hogy mit jelent a stroke utáni állapotból való felépülés az egyén és a közösség szempontjából. S végül az előadások sorát Kaibinger Pál zárta, akinek egész életét áthatotta a zene, melyet napjainkban is alkalmaz sajátos gyerekek, fiatalok tanításában. Az előadótól azt is megtudhattuk, hogy nagyon sok híres ember él/élt valamilyen ’problémával’, de ettől függetlenül korszakalkotóvá vált az élet különböző területein.

Egy szakmailag különleges és kiváló programon vettünk részt péntek este. Nagyon köszönjük előadóinknak és a Milton Friedman Egyetem munkatársainak!

Laki Ildikó