Oldal kiválasztása
Helyszín: Milton Friedman Egyetem

Időpont: 2023. április 20. 16:00 óra

Résztvevők:
  • Böjte Berta Data Scientist, Starschema
  • Szilágyi-Wendler Dóra cyber security szakértő, Vodafone
  • Aparácz Szilvia Account manager, Cisco Systems
Beszélgetést vezeti: Kudari Nóra projektvezető, Informatikai Vállakozások Szövetsége és a Women in Technology Hungary Egyesület alelnöke

Nők a technológia világában, akik megkönnyítik a férfiak élet is!

Erről lesz szó azon a beszélgetésen, ahova Téged hívunk.

A McKinsey elemzése szerint 2027-re az EU-27 országaiban 1,4-3,9 millió fő közötti tech/digital skill gap alakul ki. Ha Európa 2027-re meg tudná duplázni a nők arányát a technológiai munkakörökben 45 százalékra, azaz mintegy 3,9 millió további nőt tudna bevonzani, akár 260-600 milliárd eurós GDP-növekedést is profitálhatna. Magyarország sereghajtók között van a nők informatikai munkakörben történő foglalkoztatásában az EU-ban, annak ellenére, hogy egyre több nő választja az IT képzést itthon, de már a munkaerőpiacon nem jelennek meg pl. fejlesztőként, programozóként.

Meghívott vendégeinkkel arról beszélgetünk, hogy programozást, fejlesztést tanult nők hogyan tudnak érvényesülni szakmájukban. milyen lehetőségekkel és nehézségekkel kell szembenézniük a munkaerőpiacon. Körbejárjuk a női technológia világát, amely a férfiakra is jelentős hatással van, beszélgetünk arról is milyen együtt dolgozni és miért sikeresebbek a sokszínűség mellett kiálló vállalatok.

A Computerworld oldalán megjelent cikk szerint:

„A BCG egy friss felmérése szerint azoknál a cégeknél, ahol a management több mint húsz százaléka nő, tíz százalékkal magasabb az innovációból eredő bevétel. Szerintem még ennél is egyszerűbb a képlet: a digitális termékek felét nők vásárolják. Hogy érthetnének meg minket, ha nem kérdezik meg a véleményünket? (Computerworld – https://computerworld.hu/karrier/megalakult-a-women-in-technology-hungary-egyesulet-291491.html)

A beszélgetés előtt ajánljuk a következő felmérés elolvasását, tavaly az IVSZ felmérte a nők helyzetét a hazai IKT szektorban:  https://ivsz.hu/femintech/