Oldal kiválasztása

A Milton Friedman Egyetem és az Óbudai Egyetem vezetői a két intézmény magas színvonalú oktatási és tudományos tevékenységének összehangolásáról állapodtak meg. A hosszú távú, több területre kiterjedő együttműködés fontos eleme a képzési programok kölcsönös támogatása, amelyek közül kiemelkedik a Milton 2023 szeptemberében induló alapszakos pilótaképzése, amelyre február 15-éig lehet jelentkezni.

A két felsőoktatási intézmény közös célja, hogy hallgatóik mindenkor magas színvonalú, versenyképes tudást szerezhessenek, ennek érdekében képzéseiket a munkaerőpiac legfrissebb elvárásaihoz igazítják – hangsúlyozta Dr. Schottner Krisztina, a Milton Friedman Egyetem, valamint Prof. Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora a megállapodást értékelve. Az együttműködés első lépéseként a Milton új, repülőmérnöki alapszakos képzése az Óbudai Egyetem műszaki-oktatói támogatásával indul 2023 szeptemberében. A Budapesten egyedülálló, hét féléves képzés sikeres elvégzése után a hallgatók hivatásos pilótadiplomát és két, a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) által minősített nemzetközi tanúsítványt is kapnak. A kölcsönösség jegyében az Óbudai Egyetem a hazai műszaki felsőoktatás leggyakorlatorientáltabb intézményeként nyújt segítséget a Milton pilótaképzésében, míg a Milton oktatói segítik az Óbudai Egyetemen már futó repülőmérnöki szakmérnök képzést.

A megállapodás értemében a két egyetem a jövőben támogatást nyújt egymás gazdaságinformatikai képzéseihez, és közös tudományos szimpóziumok rendezéséről is határoztak, elsőként a biztonságtudomány területén.