Oldal kiválasztása

2024. május 15-én Őexcellenciája, Phrommes Bhaholpolbhayuhasena Thaiföld budapesti rendkívüli és meghatalmazott nagykövete meghívásunkra látogatást tett Egyetemünkön. A megbeszélés során nagykövet urat tájékoztattuk azokról a területekről, illetve tevékenységekről, melyeket rövid-, közép, illetve hosszú távon lehetőségnek és prioritásnak tekintünk a thai-magyar szakmai együttműködés fejlesztésének vonatkozásában.

A meghívás közvetlen előzménye volt, hogy a közelmúltban felvettük a kapcsolatot és együttműködési szándéknyilatkozatot írtunk alá, továbbá megtartottuk az első online egyeztető megbeszélésünket a thaiföldi Kasetsart Egyetemmel. A partneregyetemmel történt kapcsolatfelvételben jelentős szerepe volt Dr. Sipos Sándor bangkoki magyar nagykövetnek, aki márciusban szintén látogatást tett Egyetemünkön.

A nagykövetet Dr. Szatmári Péter rektorhelyettes fogadta, egyetemünk részéről jelen volt továbbá Prof. Dr. Nagy Henrietta és Prof. Dr. Neszmélyi György. A nagykövet kíséretében jelen volt Donlada Thongborn tanácsos asszony.