Oldal kiválasztása

Lakiteleki szakmai nap
2024. május 16.

A Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) meghívására a Milton Friedman Egyetem Közösségszervező szakos hallgatói köréből is többen jelentkeztek, így 2024. május 16-án az ELTE hallgatóival közösen 8 nappali és levelező szakos hallgató és Taródiné dr. Cseszka Éva tanárnő társaságában utaztunk Lakitelekre. Az utazást és az ottani ellátást a program mellett az NMI biztosította. A programra még nagyobb létszámban érkeztek közösségszervező szakos hallgatók a Debreceni Egyetemről. Így a nap a kulturális közösségszervező szakma mélyebb megismerése mellett lehetőséget adott arra is, hogy kapcsolatokat építsenek a különféle képzésekben résztvevő hallgatók.

A szakmai nap programja három fő elemből állt. Első körben Dr. Márkus Edina a DE oktatója és az NMI munkatársa, valamint Kun Zsófia az NMI Bács-Kiskun vármegyei igazgatója mutatták be a szakmát, a közművelődés alaphelyzetét, karrierlehetőségeit. Ezt követően két csoportban megismerhettük a lakiteleki székházat, valamint a Hungarikum Ligetet. Majd ebéd és a közös fotózás után, három csoportban a hallgatók a közművelődés karrierlehetőségeivel kapcsolatos interaktív ismerkedésen vettek részt. Ennek keretében játékos tréningfeladatokat, teszteket oldottak meg, valamint közösen dolgoztak fel a kultúraközvetítéssel kapcsolatos kérdéseket.

A szakmai nap nemcsak jó hangulatban, hanem nagyon hasznosan telt, az élmények mellett hasznos tapasztalatokat is adott a résztvevők számára.

Sulyok Tamás
KMT főiskolai adjunktus