Oldal kiválasztása

2023. szeptember 17-19 között tartotta – a 2011. novemberében létrejött – Visegrádi Egyetemi Szövetség (Visegrad University Association, VUA) éves közgyűlését Krakkóban a Krakkói Agrártudományi Egyetemen, ahol intézményünket teljes jogú taggá választották.

A Szövetség közel 60 felsőoktatási intézményt, illetve kutatóintézetet tömörít nemcsak a visegrádi országok területéről, hanem Ázsiából, valamint az USA-ból. A Szövetség tagjai több mint 10 éve azon dolgoznak, hogy szorosabb szakmai kapcsolatot létesítsenek és ápoljanak a térség intézményeivel, melynek eredményeként számos közös konferencia, projekt került már megvalósításra.

Intézményünk vezetése fontosnak tartotta, hogy a nemzetközi szövetséghez tartozzon, melyben innovatív szemléletével bizonyosan hozzá tud járulni annak fejlődéséhez, illetve tagságunk fontos mérföldkő egyetemünk nemzetköziesítési tevékenységében is.

Belépésünket követően a Szövetséggel együttműködve a VUA YOUTH (a Szövetségen belüli fiatalokat célzó szekció) égisze alatt 2023. november 15-én online nemzetközi tudományos konferenciát szervezünk az „ESG irányelvek és a fenntartható fejlődés” témájában amely rendezvényen a VUA tagintézményeinek képviselői is részt vesznek, és a konferenciára beküldött lektorált kéziratok a VUA folyóiratának 2024-es különszámában fognak megjelenni.