Oldal kiválasztása
2016-ban a Közösségszervező BA-szakunk képzési programját úgy állítottuk össze, hogy hallgatóink minél hamarabb eljuthassanak azokra a helyszínekre, amelyek lehetőségek lehetnek a későbbi szakmai gyakorlatuk és a majdani munkafeladatok ellátásakor. Ezért az NMI-vel karöltve rendszeresen szervezünk látóutakat, s másodéven, az Intézménylátogatás tárgyon belül a hallgatók budapesti és Pest vármegyei intézményeket látogatnak meg.
A mostani elsős, nappali tagozatos évfolyammal 2023. november 14-én, az Irodalomtudomány-nyelvtudomány-könyvtártudomány kurzus keretében meglátogattuk a Kőrösi Csoma Sándor Művelődési Központot Kőbányán, ahol egy “osztályfőnöki” óra után, amelyen a szakfelelős, Jászberényi tanár úr ismertette a szakkal kapcsolatos legfontosabb, friss feladatokat, Győrffy László igazgató úr hosszan és élvezetesen mesélt a kulturális központ jelentőségéről, tagintézményeikeről, s a szakmai gyakorlatok lehetőségeiről. Az ismertető után sok jó kérdést kapott, s felajánlotta, hogy máskor is szívesen áll hallgatóink rendelkezésére.
Az idén szeptemberben tanulmányaikat megkezdő nappalis hallgatóknak ugyanezen kurzus keretében, 2023. november 7-én biztosítottuk azt is, hogy résztvehessenek az ELTE PPK-n rendezett II. Országos Közösségszervező Találkozón.
Ezek a programok remélhetőleg segítik a szakmai orientációt és a kapcsolatépítést, amely ma a hatékony elhelyezkedés egyik legfontosabb záloga.