Dr. Cser József

tanszékvezető-helyettes, főiskolai tanár

Bemutatkozás

Tanulmányaim befejezése után 1985-ig a Központi Fizikai Kutató Intézet Mérés- és Számítástechnikai Kutató Intézetének tudományos munkatársa, majd főmunkatársa voltam. 1985-ben egy egyetemi ösztöndíjjal, majd munkavállalóként Hollandiába kerültem a delfti egyetemre. Itt oktató- és kutató munkát is végeztem, egyetemi docens lettem.
Oktatómunkám keretében – végigjárva az utat az elsőévesektől a végzős ötödéves hallgatókig – több új informatikai tantárgyat hoztam létre és oktattam, rengeteg diplomatervező konzulense voltam. Egyetemi munkám mellett hosszú évekig a Lloyd’s Register Management Services kiemelt menedzsment tanácsadójaként alkalmam volt megismerni a holland gazdaság és ipar különböző területeit, emellett belgiumi, franciaországi és angliai cégeknél is közreműködtem tanácsadóként.
A Holland Akkreditációs Tanács informatikai auditoraként számos intézmény minőségbiztosítási rendszerének auditáló teamjében dolgoztam. 2004 végén tértem vissza Magyarországra, és hamarosan az Informatikai és Hírközlési Minisztériumnál lettem pályázatbíráló.
2009-ben kezdtem a Milton Friedman Egyetem jogelődjénél, a Zsigmond Király Főiskolán dolgozni.
Ami továbbra is különösen érdekel és motivál: az informatika eredményeinek szakterületi alkalmazása. Szakmai hobbim még az informatikai biztonság területe (nem annyira a „bitvadászat”, inkább a rendszerszintű közelítés).

Publikációk

E-mail cím

cser.jozsef@uni-milton.hu

Telefonszám

061 454 7600 / 127-es mellék

Terem

“C” épület, 07-es terem

Fogadóóra

Előzetes egyeztetés alapján