Oldal kiválasztása

Kommunikáció- és Művelődéstudományi tanszék

Kommunikáció, andragógia, szabadbölcsész képzések, szakirányú kutatócsoportok, a köz-, és versenyszféra szakterületeinek kompetencia és humánerőforrás aspektusai.

Kommunikáció- és Művelődéstudományi tanszék

Mit kell tudnod a  Kommunikáció- és Művelődéstudományi Tanszékről?

 

A Kommunikáció- és Művelődéstudományi Tanszék (KMT) missziója, hogy jól felkészült, tudományos fokozattal és gyakorlattal tudással is felvértezett oktatóink valódi szakembereket képezzenek a munkaerőpiac valódi igényeit figyelembe véve. Így a tanszékünkön végzett kommunikáció és média, illetve andragógus szakos hallgatók azonnal alkalmazható gyakorlati tudással rendelkeznek majd.

Ezek értelmében – képzési szinttől függetlenül – a hallgatók a képzésük során az adott szakterület legfrissebb és legjobban hasznosítható ismereteit sajátíthatják el magasan kvalifikált és az üzleti szférában is tapasztalatot szerzett egyetemi oktatóktól.

Elismert nyelvészek, andragógusok és gerontoadragógusok, médiaszakemberek, a filmszakma és a médiatudomány elismert kutatói, üzleti kommunikációs szakemberek, illetve ismert újságírók alkotják oktatói gárdánkat. Oktatóink közös jellemzője a magas színvonalú szakmai-tudományos tevékenység. Kollégáink az oktatás során a piacképes tudás könnyen érthető átadására fókuszálnak, legyen szó sziklaszilárd elmélet ismeretekről vagy jó gyakorlatokról.

Oktató és kutató kollégáink hallgatóinknak az ismereteket a szakterületet széles társadalmi kontextusát is figyelembe véve oktatják, így azok a tudás széles regiszterével rendelkeznek majd, ami alkalmassá teszi őket arra, hogy az általuk választott szak és specializáció függvényében újságíróként, tévés riporterként, kommunikációs vagy felnőttképzési szakemberként álljanak helyt munkájuk során.

A tanszék által meghirdetett szakok és szakirányok jól reprezentálják mindazon munkaerő-piaci igényeket, amelyekre manapság valóban szükség van, s nemhogy túlképzésről, de munkaerő-piacon kialakult munkavállalói hiányról beszélhetünk.

A tanszék oktatói kiváló és aktív kapcsolatokkal rendelkeznek a köz- és versenyszférában működő cégekkel, alapítványokkal, így – különösen – a nappali tagozatos hallgatók már a végzésük előtt kapnak – előrelépési lehetőséget is biztosító – álláslehetőséget. Természetesen a munkahellyel rendelkezők számára is új kapuk nyílnak meg, új ismereteket szerezhetnek.

A Tanszék gondozza, a kommunikáció, a média, az andragógia a film, a vallás, a filozófia, és a nyelvészet tárgyköröket.

A Tanszék felel az andragógia, a kommunikáció és médiatudomány, a szabad bölcsészet és vallástudomány szakokért is.

A Tanszék a munkáltatói elvárásoknak megfelelően immáron angol nyelvű képzéseket is gondoz és alkalmazott kommunikációtudományi és gerontoandragógiai kutatásokat végez.

Dr. Szayly József
Tanszékvezető

Boros Viktória Eszter

Tanszéki titkár

“B” épület, földszint, 15-ös szoba
E-mail: kmt@uni-milton.hu
Telefon: 061 454 7600 / 108-as mellék

A Tanszék által gondozott szakok

Kommunikáció és médiatudomány alapképzési szak

Közösségszervezés alapképzési szak

Szabad bölcsészet alapképzési szak

Andragógia mesterképzési szak

Kommunikáció és médiatudomány mesterképzési szak