Szenior képzésünk kerületi elismerése

Szenior képzésünk kerületi elismerése
November 8-án az Óbudai Kulturális Központban került megrendezésre a Szociális Munka napja, amelyen hagyományosan a különféle szociális területeken dolgozók kapnak elismerést.
Ekkor kerül kiosztásra a Fischer Ágoston-díj is, amely kiemelkedő társadalmi tevékenységért jár magánszemélyeknek, intézményeknek, szervezeteknek.
Ezúttal Bús Balázs polgármestertől ezt a díjat egyetemünk tanára, Dr. Jászberényi József felnőttképzési igazgató vehette át. 
Tanár úr 2009 óta szervezi a szenior akadémiák rendszerét az országban, s programja immár 38 helyszínnél jár. Az előadásokon és kurzusokon ebben az évben több mint 5000 hallgató vett részt. 
Óbuda-Békásmegyer polgármestere ünnepi köszöntőjében kiemelte, hogy ez a tanulási rendszer annak idején a III. kerületi Önkormányzat támogatásával indult el, s vált mára Közép-Európa legnagyobb ilyen képzésévé, kiváló gyakorlattá.
Ez az együttműködés jó példa, mert pontosan megmutatja, hogy hogyan tud egy önkormányzat és egy egyetem szoros együttműködésben társadalmi felelősségvállalást gyakorolni.
A díjat köszönő beszédében Jászberényi tanár úr kiemelte az egyetemi kollégák fontos szerepét, és megköszönte az önkormányzat támogatását is.
Az elesettekért, a szegényekért dolgoźók, a társadalom perifériáján élők életnívója emeléséért tevékenykedők fontosságáról szólva a Bibliát idézte: “Ahol van a ti kincsetek, ott van a ti szívetek is”