Rendkívül sikeres kutatók éjszakája rendezvény az Egyetemen

Rendkívül sikeres kutatók éjszakája rendezvény az Egyetemen
KE__email_fejlec_2

Szeptember 27-én kora este a Milton Friedman Egyetemre érkező látogatók nagyon izgalmas programon vehettek részt.  Egyetemünkre több, mint 100 általános- és középiskolás látogatott el, de olyan is volt, aki a szüleit is hozta. A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére, melyet minden évben, szeptember utolsó hétvégéjén tartanak.

A rendezvény egészére jellemző, hogy szórakoztató, inspiráló előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon és további játékos programokon keresztül minden korosztály megismerkedhet a tudományos kutatás számos új eredményével. Az Európai Unió Bizottságának Marie Skłodowska Curie Akciói által kezdeményezett rendezvény legfontosabb célja, hogy a kutatók és fejlesztők sokszínű munkája vonzóvá váljon a fiatalok számára – fiúknak és lányoknak egyaránt. Éppen ezért volt fontos, hogy a Milton Friedman Egyetem a jövő tudósait vonzotta be békásmegyeri kampusza falai közé.

Az idei évben egyetemünk Módszertani és Informatikai Tanszéke készült izgalmas programmal, a korábbi években rendkívül sikeres geopolitikai játék és szabadulószoba mintájára.

Szeptember 28-án, péntek este az alkalmazott tudományok egyetemére látogatók, érdekes, interaktív előadás keretében megismerkedhettek a 3D tervezés alapjaival illetve kipróbálhatták a 3D szkennelést. A diákok beszkennelhették” kedvenc tanárukat vagy osztálytársukat. Ezt követően megnézhették, hogyan működnek a 3D nyomtatók. A program sikerére jellemző, hogy az interaktív előadások végén, minden alkalommal vastapssal köszönték meg a látogatók kutatóink munkáját.

A programon résztvevők mindegyike az élmények mellett, egy-egy 3D nyomtatással készült kulcstartót vihetett haza.

Forrás: Milton Friedman Egyetem, https://www.kutatokejszakaja.hu/