Tassy Sándor

nyelvtanár

Bemutatkozás

1971 óta tanítok angol nyelvet, eleinte külkereskedelmi vállalatok és a Külkereskedelmi Minisztérium nyelvvizsgára felkészítő tanfolyamain közép és felső fokra, később számos különféle irányzatú állami és magán középiskolában.
Több évtizedes tapasztalattal rendelkezem intenzív fordítói, szak- és műfordítói tevékenységben, lektorálásban és tolmácsként.
Minden nyelvvizsgázó tanítványom sikerrel tette le választott szintjét.
A nyelvoktatási eredményeket egykori tanárom zseniális módszerének köszönhetem, aki többek között az akkori “Rigó utcai” nyelvvizsga-központnak volt nyelvi főellenőre angol, német és francia nyelvből de átfogó tudásáért a National Geographic Society is tiszteletbeli tagjává fogadta.
Szintén tanárom inspirált olyan könnyen érthető angol nyelvtankönyv megírására, ami a magyar anyanyelv sajátosságainak figyelembevételével épül fel.

Publikációk

  • Vidám Angol Nyelvtan és tanulási módszer, Kezdőknek és középhaladóknak (120 o.)
  • Vidám Angol Nyelvtan és tanulási módszer, Haladóknak (140 o.)
  • Vidám Angol Csemegék, Nyelvvizsgázóknak (160 o.)

Alkotott aktív nyelvtani tudást fejlesztő “Nyelvi Játékokat” is

  • Vidám Angol Dominó, Főnevek
  • Vidám Angol Dominó, Igék-Igeidők
    (A dominó érdekessége, hogy a 48 db-ból álló “dominó” készletek bármilyen kezdéssel és bármilyen helyesen választott párosítással mindig teljesen kirakhatók:)

Nyelvkönyve az “Öt Mondat Titka” is elkészült, de publikálásának formája az online irodalom előtérbe kerülésével jelenleg átgondolás tárgyát képezi.

 

E-mail cím

tassysk@gmail.com

Telefonszám

061 454 7600 / 148-as mellék

Terem

“B” épület, 106/1-es terem

Fogadóóra

Csütörtök 8:00-8.30