Nemzetközi tanulmányok alapképzési szak

Nemzetközi tanulmányok alapképzési szak

 

 

 

Általános tudnivalók

A szakképzettség oklevélben szereplő megnevezése Nemzetközi kapcsolatok szakértő
A végzettség szintje alapfokozat
Képzési terület Társadalomtudomány
Képzési idő 6 félév
Gyakorlati idő A szakmai gyakorlat a képzés tantervében meghatározott legalább négy hét egybefüggő szakmai gyakorlat.
Elérhető tagozatok Nappali/Levelező
Képzés ára Nappali: 230 000 Ft/félév
Levelező: 200 000 Ft/félév

A munkaerőpiac elvárásait szem előtt tartva a nemzetközi tanulmányok alapszak egyszerre kínálja a speciális, az alapozó és gyakorlati ismereteket. Hallgatóink rendszeres látogatói az Európai Unió brüsszeli intézményeinek, ahol az elméleti ismereteiket élesben alkalmazhatják és tesztelhetik. Az Egyetemen már tiszteletre méltó hagyományokkal rendelkező diplomácia képzése a szakdiplomácia világába kalauzolja a diákokat (kultúr-, katonai-, válság-, gazdasági diplomácia, stb.). 

Nappali tagozaton négy féléven keresztül ingyenes idegen nyelvű képzéseket is biztosítunk, ezzel elősegítve a készségszintű nyelvtudás megszerzését hallgatóinknak.

Ha pedig 2005 előtti, hagyományos érettségivel rendelkezik a jelentkező, úgy lehetősége van választani a “felsőoktatási felvételi szakmai vizsgát” is.

 

MUNKAERŐ-PIACI LEHETŐSÉGEK

Európai uniós köztisztviselő, EU-pályázatírás és projektmenedzsment, érdekérvényesítő/lobbista, nemzetközi kapcsolatok szakértő, intézményi kommunikáció szakértő, külpolitikai elemző, sportdiplomácia szakértő, ökopolitikai szakértő, politikai elemző, vállalati tanácsadó. Végezhet továbbá külpolitikai szakújságírást; döntés-előkészítő és szervező munkát az önkormányzatoknál, a vállalkozási szektorban, minisztériumoknál, kormányzati szerveknél, állami intézményeknél.

A szakmai gyakorlat helyszínei

Országgyűlés, minisztériumok, nagykövetségek, Európai Parlament (Brüsszel), Teleki Alapítvány, Magyar Tudományos Akadémia, parlamenti pártok, önkormányzati hivatalok, nemzetközi közalapítványok, civil társadalmi szervezetek, tudományos intézetek.

ÉRETTSÉGI KÖVETELMÉNYEK

Az alábbiak közül kettőt kell választani: magyar nyelv és irodalom v. matematika v. társadalomismeret v. történelem v. egy idegen nyelv (angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol)

Fontos, hogy legalább egy érettségi tantárgyat emelt szinten kell teljesíteni, illetve az alapszakok esetében a felsőoktatási felvételi minimum-pontszám 280 pont. 

Ha 2005 előtti, hagyományos érettségivel rendelkezik a jelentkező, úgy lehetősége van választani a “felsőoktatási felvételi szakmai vizsgát” is.

SPECIALIZÁCIÓK (SZAKIRÁNYOK)

  • Európa-tanulmányok
  • Nemzetbiztonsági és biztonságpolitikai

 

Írj nekünk üzenetet!