Megkezdődött szeniorképzésünk tizenhetedik féléve

Megkezdődött szeniorképzésünk tizenhetedik féléve
2019. szeptember 19-én csütörtökön, az Eötvös-teremben több mint 300 ember jelenlétében került sor a Nyugdíjasok Óbudai Akadémiája szenior tanulási program tizenhetedik félévének évnyitójára. Az egyetem újra különféle érdekes és hasznos tanfolyamokkal és előadásokkal várja az ötven év felettieket. 
 
2009-ben, a Gerontoedukációs Kutatóközpont megindulásával vette kezdetét egyetemünkön a szenior képzések szervezése, amely 2011-re jutott el odáig, hogy elindulhasson egyetemünkön a szenior akadémia. A képzés elindulásakor már sokat segített Bús Balázs polgármester, így természetes volt, hogy a szeptemberi évnyitónk díszvendégeként ő nyitotta meg a tanulási félévet. Szeniorképzésünk 2011 óta nagy utat járt be: jelenleg 52 helyszínen, több mint 6000 szeniort oktatunk, s a programok részei lettek számos település közéletének. 
 
A megnyitón Bús Balázs polgármester úr a közösségépítés fontosságáról beszélt, s kiemelte az óbudai nyugdíjasok mindennapi életminőségét javító intézkedéseiket. Dr. Szatmári Péter, általános rektorhelyettes az egyetem nevében köszöntötte a résztvevőket és kiemelte, hogy a szeniorokkal közösen lesz teljessé a képzési palettánk, hiszen intézményünk minden korcsoportnak kínál  értékes és fontos tanulási programokat. A képzés vezetője, Dr. Jászberényi József ismertette a programokat, a jelentkezési módokat, és felhívta a figyelmet azokra a képzésekre, ahol kisebb változások vannak. Ezek után Dr. Kis-Benedek József, biztonságpolitikai szakértő tartotta meg értékes előadását. 
 
Az egyetem szeniorprogramjairól további információk a Folyamatos Tanulás Projektközpont oldalán találhatók, illetve a képzés rendelkezik Facebook-csoporttal is, ahol az információk naprakészen elérhetők: https://www.facebook.com/groups/1865374547078367/

 
 
20190919_140107
20190919_140710