Emberi erőforrások alapképzési szak

Emberi erőforrások alapképzési szak

 

Általános tudnivalók

A szakképzettség oklevélben szereplő megnevezése Közgazdász emberi erőforrások alapszakon
Végzettségi szintje alapfokozat
Képzési terület Gazdaságtudományok
Képzési idő 7 félév
Szakmai gyakorlat ideje 1 félév
Elérhető tagozatok Nappali/Levelező
A képzés önköltsége Nappali tagozat: 240 000 Ft/félév
Levelező tagozat: 230 000 Ft/félév

A nappali és levelező tagozaton is elérhető Emberi Erőforrások (BA) alapképzési szak az Egyetem egyik legkiforrottabb, leghosszabb oktatási múltra visszatekintő programja. Ez nemcsak a modern tantárgystruktúrán, hanem a résztvevő oktatógárda magas – más oktatási intézmények által is elismert – szakmai színvonalán, gazdag elméleti és gyakorlati tudásbázisán is megmutatkozik. A szakmai gyakorlatra biztosított helyek nívós vállalatoknál nyújtanak betekintést és gyakorlati ismereteket az emberi erőforrásokkal kapcsolatos stratégiai és operatív teendők területeire.

A hallgatók színvonalas és biztos módszertani és közgazdasági alapozás után a legmodernebb menedzsment-technikákkal ismerkedhetnek meg, a szakirány-választás által nyújtott lehetőségek pedig a makroszintű munkaügyi, munkaerő-szervezési problémáktól a professzionális vállalati humán erőforrás menedzsment területekig kínálnak további alternatívákat a szakmai tudás elmélyítésére. A meghirdetett szakirányok jó alapot biztosítanak a hallgatók további tanulmányaihoz is.

A kompetencia-menedzsmenttől a személyügyi kontrollingon át a szervezeti magatartásig, ill. kommunikáció-tudományokig terjedő – korántsem teljes – lista is jelzi, milyen dinamikus fejlődésen ment és megy át napjainkban is az emberi erőforrások tudománya, amely napjainkra az egyik legfontosabb és legbefolyásosabb menedzsment-területté nőtte ki magát.

Célunk, hogy elősegítsük hallgatóink munkaerő-piaci beilleszkedését, illetve azt, hogy képesek legyenek korunk kihívásainak megfelelni akár a munkahelyen, akár a magánéletben, éppen ezért kompetenciafejlesztő tréningalapú képzésekkel egészítjük ki a szakos tematikát.

A szak duális képzésben is elérhető, amely keretében a hallgató párhuzamosan vesz részt az egyetemi képzésben, illetve szerződött partnerünknél dolgozik is.

A közelmúltban érettségizetteknek alapvetően a nappali, míg a munka / család mellett tanulóknak a levelező tagozatot ajánljuk.

A SZAKON OKTATOTT TÉMAKÖRÖK

Vállalati gazdaságtan, marketing-kommunikáció, vezetési- és szervezési ismeretek, stratégiai menedzsment, emberi erőforrás menedzsment, a munkaszervezet szociológiája, szervezet és munkapszichológia, kompetencia-menedzsment, munkaerő-piaci politikák, munkajog, munkaügyi kapcsolatok rendszere, munkahelyi és munkaerő-piaci képzés, személyügyi tevékenység, személyügyi kontrolling, a munkaerőpiac gazdaságtana, társadalombiztosítási ismeretek, személyügyi informatika, foglalkoztatás- és szociálpolitika.

MUNKAERŐ-PIACI LEHETŐSÉGEK

Toborzó, kiválasztó, fejvadász, HR tanácsadó, HR stratéga, teljesítményértékelő, kontrollingos, bérügyi munkatárs, vezető gazdálkodási, és társadalmi intézményeknél, multiknál, nemzetközi szervezeteknél, gazdasági kamaráknál, start up-oknál, de akár saját vállalkozás keretében is.

ÉRETTSÉGI KÖVETELMÉNYEK

Az alábbiak közül kettőt kell választani: gazdasági ismeretek v. matematika v. történelem v. egy idegen nyelv (angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol) v. szakmai előkészítő tárgy (kereskedelmi és marketing alapismeretek, közgazdasági alapismeretek, vendéglátás-idegenforgalom alapismeretek)

Az alapszak esetében a felsőoktatási felvételi minimum-pontszám 280 pont.

HA NINCS ELÉG PONTOD

Amennyiben nem rendelkezik az előírt minimum 280 ponttal, abban az esetben javasolt a Milton Friedman Egyetem felsőoktatási szakképzései közül választania, ahol felvételi minimum-pontszám 240 pont, és amely két érettségi vizsgatárgy eredményéből számítható.

A SZAKON VÁLASZTHATÓ SPECIALIZÁCIÓK

  • HR-szakértő
  • Munkaerő-piaci

 

Képzési és kimeneteli követelmények

Írj nekünk üzenetet!